Ryholms stormosse får vara kvar

Ett företag har ansökt om ny miljödom för torvtäkt på Ryholms stormosse, Karlsborgs kommun. Länsstyrelsen beviljade dock inte nytt miljötillstånd delvis med hänsyn till sjön Vikens vattenstatus. Bolaget överklagade då Länsstyrelsen beslut till Regeringen som alltså nu avslår överklagan. Det innebär att fortsatt brytning inte får ske och vissa återställande är därmed troliga. Runt sjön Viken har det varit stor oro kring sjöns ändrade vattenkvalitet främst förbruning och flera undersökningar har gjorts för klargöra orsaken. En redovisning väntas från Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Kommentera

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.