Ryholms stormosse får vara kvar

Ett företag har ansökt om ny miljödom för torvtäkt på Ryholms stormosse, Karlsborgs kommun. Länsstyrelsen beviljade dock inte nytt miljötillstånd delvis med hänsyn till sjön Vikens vattenstatus. Bolaget överklagade då Länsstyrelsen beslut till Regeringen som alltså nu avslår överklagan. Det innebär att fortsatt brytning inte får ske och vissa återställande är därmed troliga. Runt sjön Viken har det varit stor oro kring sjöns ändrade vattenkvalitet främst förbruning och flera undersökningar har gjorts för klargöra orsaken. En redovisning väntas från Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Kommentera

One thought on “Ryholms stormosse får vara kvar

 1. Hej ! Jag beundra Herbert Andersson för hans arbete med sjön Viken
  Vi är vänner och träffas ibland och har varit på Sötåsen när det har varit
  Sammankomster !
  Bengt Eric Andersson Gärdesvägen 12 54535 Töreboda
  0506 71731 070 3751731
  bengteric,gunbritt@gmail.com
  Har skrivningar på nätet flera om en hobby !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.